Benodigdheden couscous in rode kool (4 personen)
- 250 gram couscous
- 1 flespompoen (of 400 gram pompoenblokjes)
- 90 gram amandelen
- Peterselie
- 120 gram granaatappel
- Eetbare bloemen (wij gebruikten eetbare viooltjes)*
- Rode kool (ter decoratie)
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 groentebouillonblokje
- 2 eetlepels olijfolie
- Snufje cayennepeper
- Snufje zout
Zo maak je de winterse couscous
- Verwarm de oven voor op 200° graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de pompoen en snijd deze in plakken of blokjes.
- Schep de basterdsuiker, kaneel, een beetje olijfolie en een snufje cayennepeper en zout door de pompoen.
- Verdeel het pompoen mengsel op de bakplaat en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verhit 250 ml water (of houd de hoeveelheden op de verpakking van de couscous aan), los het groentebouillonblokje op in het kokende water en zet het vuur daarna uit.
- Roer de couscous door het water en laat 5 à 10 minuten met deksel erop opwellen. Roer de couscous af en toe door.
- Voeg naar eigen smaak olijfolie, peper, zout of eventueel chilivlokken toe.
- Rooster de amandelen in een pan goudbruin.
- Snijd de onderkant van de rode kool af. Haal voorzichtig de koolbladeren los. Deze kun je, zoals op de foto te zien is, gebruiken om de couscous in te serveren.
- Haal het pompoen mengsel uit de oven en schep het voorzichtig door de couscous. Serveer met de granaatappelpitten, amandelen, verse peterselie en eetbare bloemen.
*Zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.
Meer inspiratie
Toe aan meer winterse inspiratie met bloemen? Ontdek dan eens dit winterboeket vol zonnestralen, of stel een winterboeket samen op basis van je stemming. Smaakt dit recept naar meer? Maak dan ook eens chocoladebrokken met eetbare viooltjes. Voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook.