Puur genieten
Wil jij ook genieten van een zelfgemaakte chocoladereep? Haal dan snel de benodigdheden in huis. Gebruik het onderstaande ingrediëntenlijstje als leidraad en maak vooral je eigen keuzes! Puur, melk of wit? Met of zonder zaden? Met walnoten, hazelnoten en/of pecannoten? Speel met de ingrediënten en maak er jouw lekkerste creatie van. Dat wordt gegarandeerd genieten!
Dit heb je nodig voor de chocoladereep
- 4 witte chocoladerepen
- 4 pure chocoladerepen
- Vioolblaadjes*
- Noten, zaden en rozijnen
- Bakplaat
- Bakpapier
- Pan en glazen schaal (au bain-marie)
* Zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.
Zo maak je de chocoladereep
Bedek de bakplaat met bakpapier. Smelt de de verschillende chocoladerepen apart van elkaar, au bain-marie. Strijk de gesmolten chocolade uit over de bakplaat: eerst wit, dan puur. Bestrooi de chocolade snel met de vioolblaadjes, noten, zaden en rozijnen. Zet in de koelkast en laat volledig afkoelen en uitharden. Serveren doe je op dezelfde bakplaat of op een mooie houten plank.
meer winterse inspiratie
Kun je geen genoeg krijgen van winterse DIY's? Bekijk dan eens deze DIY voor een fijne rozenscrub met honing, of ga aan de slag met een winters wit boeket. Ontdek ook dit artikel vol power-boeketjes die je humeur gegarandeerd een oppepper geven! Deel je jouw winterse bloemencreaties met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen?