Recept: chrysanten cheesecake

Voor gouden fijnproevers

Wie houdt er niet van taart? Of nog specifieker: wie kan er niet genieten van een plakje cheesecake op z'n tijd? Tijd om de handen uit de mouwen te steken en zelf een zoete traktatie te maken. Met een smakelijk toevoeging van chrysanten als finishing touch. 

Chrysant high tea Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig voor chrysanten-cheesecake

  • 400 gram volle roomkaas
  • 150 ml. bio room
  • 150 gram witte fairtrade chocolade fijngehakt
  • Schil/sap van 2 bio citroenen
  • 2 vanillestokjes (uitgeschraapt)
  • 3 vrije uitloopeieren
  • 60 gram suiker
  • 35 gram gezeefde bloem
  • Snufje zout
  • 75 gram boter
  • 1/2 rol digestive biscuitjes in fijne kruimels/ poeder
  • 3 eetlepels gedroogde chrysant*
  • Verse Garland chrysanten* bloemblaadjes (± 40)

Zo maak je de cheesecake

  1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng het met de gesmolten boter tot er plakkerig ‘zand’ ontstaat.
  2. Verfrommel een stuk bakpapier en spreid het mengsel uit in een ronde springvorm. Verdeel het over de bodem en druk gelijkmatig en stevig aan.
  3. Verwarm de room (niet koken) in een pannetje met de gedroogde chrysanten en laat minimaal een kwartier trekken. Proef of de bloemen op smaak zijn.
  4. Zeef de room en doe dit terug in de pan. Verwarm opnieuw zachtjes met de witte chocolade erbij tot het gesmolten en egaal is.
  5. Klop de eieren met de suiker, uitgeschraapte vanille, citroensap en raspen snuf zout met een mixer tot luchtig.
  6. Voeg dan de roomkaas toe en meng goed. Voeg vervolgens het witte chocolademengsel toe en de verse bloemblaadjes.
  7. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm met de bodem.
  8. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven van 150 graden ongeveer 45 minuten (en nog 10 minuutjes extra als het midden nog niet stevig is).
  9. Garneer de cheesecake als deze is afgekoeld met extra verse bloemblaadjes en snijd met een warm schoon mes strakke punten.

HERFSTIGE HIGH TEA

Wist je dat eetbare chrysanten enorm veelzijdig zijn? Je kunt er nog veel meer lekkers mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke chrysanten-thee met zwoele aroma's en een verwarmende bouillon met chrysanten? Perfect voor een herfstige high tea! Zelf maken is simpel en succes is gegarandeerd. 

*Gedroogde en verse chrysanten zijn het beste te verkrijgen in september bij de Chinese toko. NB: check bij het verkooppunt of het eetbare chrysanten zijn. 

Chrysant high tea Mooiwatbloemendoen.nl