Benodigdheden
- Koop eetbare rozenblaadjes*, bijvoorbeeld online bij BloomBites, in de kleur die jij wilt.
-
Eiwit
-
Fijn suiker (geen poedersuiker)
Aan de slag
Stap 1. Smeer de rozenblaadjes met een kwastje in met eiwit. Dan kan zowel vers eiwit zijn of eiwitpoeder.
Stap 2. Leg het rozenblaadje in een bakje met suiker en strooi er los suiker overheen. Overtollig suiker valt er vanzelf af.
Stap 3. Zet de oven op de laagste stand, bijvoorbeeld 35 graden Celsius, en laat de blaadjes hierin drogen. Je kunt uitgaan van een uurtje, maar check de delicate blaadjes regelmatig.
Stap 4. Serveer de blaadjes op je huisgemaakte taart of cupcakes of zoals in het voorbeeld in combinatie met zoet fruit als kersen en vijgen. Geniet ervan!
* Dan nog even dit
Eetbare bloemen zijn op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.