Dit heb je nodig
- Keukenmixer
- Bakpapier
- Deegroller met plant en/of bloempatroon
Droge ingrediënten
- 200 gram (volkoren)bloem
- 100 gram rietsuiker
- 90 gram basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baksoda
- 1/4 tl zout
Natte ingrediënten
- 240 gram pindakaas 100% pinda
- 110 gram margarine vegan & palmolievrij
- 60 ml plantaardige melk
- 1 tl vanille aroma
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de droge ingrediënten en mix apart daarvan de natte ingrediënten goed door elkaar (gebruik een mixer). Voeg de twee mixen samen en kneed het samen tot een goed deeg.
Maak ongeveer 12 balletjes voor heerlijke, dikke koekjes. Leg ze op een vel bakpapier en rol met deegroller met plant patroon over het deeg. Bak ze in 15 – 20 minuten lichtbruin en stevig. Vergeet de koekjes niet vijf minuten te laten afkoelen voordat je je tanden erin zet!
meer inspiratie
Meer inspiratie nodig voor een florale snack? Ontdek dan deze zonnige bloemenlolly's, of verras je gasten met een verfrissend, vegan regendruppel-cakeje. Volg je ons al op social media? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest.