Dit heb je nodig voor de smörrebröd met bramen, bieten & vanille (4-6 personen)
- 150 g Gekookte Bieten, in blokjes
- 100 g bramen
- 2 el Milde olijfolie + extra voor garnering
- ½ Vanillestokje
- 1 el Rode wijnazijn
- Enkele takjes Citroentijm
- 200g Hüttenkäse
- Knäckebröd
- Zout
Meng de bieten, bramen, olijfolie, merg uit het vanillestokje, rode wijnazijn en blaadjes van enkele takjes citroentijm. Breng het geheel op smaak met zout.
Schep de Hüttenkäse in een bakje en verdeel de aangemaakte bieten-bramenmix erover. Besprenkel het geheel eventueel met extra olijfolie en serveer met knäckebröd.
Dit heb je nodig voor de smörrebröd met radijsjes, kruiden & citroen (4-6 personen)
- 150 g Radijsjes, in dunne plakjes
- Handje groene kruiden (dille, citroenmelisse, bieslook etc.)
- Olijfolie + extra voor garnering
- ½ citroen
- 200 g Hüttenkäse
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Knäckebröd
Dit heb je nodig voor het kruidenbrood
- 1 Zuurdesembrood
- Olijfolie
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 125 g Roomboter
- 5 takjes Rozemarijn
- 10 Laurierblaadjes
- 5 takjes Salie
- Zout en versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd het brood om de 2 cm in, maar zorg dat de onderkant aan elkaar blijft. Verwarm de olijfolie in een pannetje en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook in enkele minuten goudbruin en roer het vervolgens door de roomboter. Breng de roomboter op smaak met zout en versgemalen peper. Doe in elke snede van het brood wat roomboter en kruiden. Bak het brood in circa 10 minuten goudbruin in de oven en serveer warm.
Het kruidenbrood serveer je op een rustieke, houten plank. Het smörrebröd met smeersels in een mooie ovenschaal of op antieke bordjes. En natuurlijk serveer je beide op een floraal gedekte tafel! Bekijk ook het recept voor dorade en de bijpassende cocktails. Eet smakelijk!
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.