Dit heb je nodig voor de rozenbottel-aardbeien cocktail (4 personen)
- 2 zakjes rozenbottelthee
- 60 g suiker
- 2 takjes rozemarijn + extra voor garnering
- 600 ml kokend water
- 300 g zoete aardbeien, kroontjes verwijderd
- Sap van een ½ citroen
- Crushed ijs
- Optioneel: een scheut wodka
Doe de zakjes rozenbottelthee, suiker en rozemarijn in een maatbeker en voeg het kokende water toe. Laat de thee 10 minuten trekken en verwijder de theezakjes vervolgens. Laat de thee met de rozemarijn afkoelen.
Maal de aardbeien en het citroensap glad met een staafmixer en giet de aardbeienpuree in een grote kan. Voeg veel gecrushed ijs toe en vervolgens de afgekoelde rozenbottelthee. Voeg optioneel een scheut wodka toe. Roer het geheel goed door en serveer in glazen naar keuze.
Dit heb je nodig voor de bosbessen-gember tonic (2 personen)
- 250 ml bosbessensap
- 2 tl geschilde, fijn geraspte, verse gember
- 250 ml tonic, van goede kwaliteit
- Schil van ½ citroen
- Handje bosbessen
- Crushed ijs
- Optioneel: een scheut gin
Meng het bosbessensap en gember in een maatbeker en laat het 5 minuten trekken. Zeef het bosbessensap en giet het in een ruime gekoelde kan. Voeg de citroen toe, gevolgd door tonic, gecrushed ijs en enkele bosbessen. Voeg optioneel een scheut gin toe. Roer de bosbessen-gember tonic goed door en serveer in glazen naar keuze.
Dit heb je nodig voor de vlierbloesem-komkommer limonade (4 personen)
- 1,5 komkommer, geschild
- 200 ml vlierbloesemsiroop
- 3 limoenen, geperst
- Handje kruiden (Munt of citroenmelisse)
- 600 ml bruiswater
- Crushed ijs

Nadat je dorst gelest is, heb je vast trek gekregen. Bekijk ook het recept voor dorade en smörrebröd. Eet smakelijk!
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.