Mag ik nog een kopje?
Het oog wilt ook wat. Kleed de tafel aan met het seizoen, dat zorgt voor nóg meer warmte. Maar uiteraard staat of valt een high tea met een goede kop thee. Geserveerd in een mooi kopje met dito gouden randje of een minimalistisch glazen exemplaar. Wist je dat de naam van de chrysant afkomstig is uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem)? Chrysant betekent letterlijk gouden bloem. De bloemblaadjes zijn kruidig van smaak en ideaal voor zoete gerechten.
HEERLIJKE RECEPTEN
Wat is een high tea zonder thee? Precies. Trap jouw high tea af met de garland chrysantenthee. Gevolgd door een chrysantenbouillon voor een nog warmere buik. Het zoet bewaren we zoals het hoort voor de laatste gang. Wedden dat je voor de chrysanten cheesecake nog wel een plekje hebt?
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie. Gedroogde en verse chrysanten die je gebruikt voor de High Tea zijn het beste te verkrijgen in september/oktober bij de Chinese toko. Check bij het verkooppunt of het ook daadwerkelijk eetbare chrysanten zijn!
MEER INSPIRATIE
Op zoek naar nog meer originele ideeën of seizoensinspiratie voor de herfst? Neem dan een kijkje op ons Pinterest board herfst. Of volg ons op Instagram en Facebook voor regelmatige bloeminspiratie.