komkommer inmaken met dille
Er zijn talloze manieren om komkommers te conserveren, maar een favoriet is de smaak zoetzuur. Zoetzure komkommer inmaken met dille is een eenvoudige manier. Door de verse dille is deze variatie van zoetzure komkommer net weer even anders. Lekker in allerlei salades of bij de lunch op je boterham. Ook bij diverse warme gerechten is het lekker om deze komkommer pickles te serveren.
Dit heb je nodig
- 4 komkommers
- 500 ml witte wijnazijn
- 300 gram basterdsuiker
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- Weckpot
- Scherp mes
- Snijplank
- Vergiet
- Lepel of spatel
- Keukenpapier
Zo maak je het
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Doe de komkommer in laagjes in een vergiet en strooi over elk laagje zout. Laat de komkommer 2 uur uitlekken.
Breng de wijnazijn met basterdsuiker aan de kook en los de suiker al roerend op.
Spoel de komkommer met koud water af en laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Doe de komkommer en dille een beetje om en om in de weckpotten, totdat ze allen gevuld zijn. Schenk de hete azijn op de komkommer totdat deze helemaal zijn bedekt. Sluit ze af en laat ze helemaal afkoelen.
Wanneer de ingemaakte komkommers helemaal afgekoeld zijn, kun je ze maandenlang bewaren. Heerlijk voor een zomerse salade of als snack in het najaar.
NOG MEER COLLECTING MEMORIES
Dit recept past helemaal in de trend van dit moment, Collecting Memories, waarin een veilig, geborgen gevoel en herinneringen maken met bloemen en planten centraal staan. Meer weten over deze trend? Lees er hier meer over, of ontdek eens hoe je zelf bloemen droogt voor in je dagboek of op je (liefdes)brief! En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook.