RECEPT: FRISSE LABNEH MET OLIJFOLIE EN ANJERS

Comfort food met een bloemenrandje

Labneh is een heerlijk gerecht van uitgelekte yoghurt. In Libanon wordt het gegeten als dessert, maar het is ook een ideale dip als lunch of naast je charcuterieboard. Een echt comfort food momentje passend bij de stijltrend van dit moment: Traditional Sentiment. Het wordt helemaal een momentje als je het klassieke gerecht bijzonder maakt met anjers*.

Recept: frisse labneh met olijfolie en anjers
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

DIT HEB JE NODIG

  • Vergiet
  • Kom
  • Schone, uitgespoelde theedoek
  • Yoghurt
  • Olijfolie
  • Gedroogde anjers en andere eetbare bloemen naar smaak*
  • 300 gram zaden zoals chia, lijnzaad, zonnebloem, pompoenpitten, maanzaad en sesamzaad
  • Zout, komijn, kurkuma, chilivlokken naar smaak
  • Za’atar

ZO MAAK JE HET

Leg de schone doek in een vergiet en schep hier de yoghurt op. Zet het op een pan of grote kom en laat het in de koelkast uitlekken. De volgende ochtend heeft de yoghurt de structuur van kwark.

De bloemige crackers maak je ook gewoon zelf. Je hebt 300 gram verschillende zaden nodig zoals chia, lijnzaad, zonnebloem en pompoenpitten, maanzaad en sesamzaad. Doe alle zaden in een kom met een snuf zout en kruiden als komijn, kurkuma en chilivlokken. Meng water door het mengsel en laat een halfuur staan, hierna is het mengsel een soort deeg geworden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het mengsel er op. Leg hier nog een vel bakpapier op en rol het geheel uit tot een dunne laag. Versier met de gedroogde bloemblaadjes. Je kunt de plaat in zijn geheel bakken en later breken en je kunt het ook voor het bakken in stukken snijden. Plaats in een voorverwarmde oven, 30 minuten op 150 graden.

Maak een geurige olijfolie door er wat anjerblaadjes aan toe te voegen. Anjers smaken licht pittig, naar kruidnagel en nootmuskaat.

Schep de uitgelekte labneh op een schaal, druk er met een lepel een kuiltje in en besprenkel met de bloemige olijfolie. Garneer met za’atar, een kruidenmengsel van tijm, sumak en sesamzaad en met fijngehakte pistache. Voeg nog wat verse kruiden en bloemblaadjes toe en serveer met de crackers.

Voor een feestelijke touch drink je hierbij een geurige thee in een wijnglas die tegen hitte kan. Door het taps toelopende glas wordt de smaak beter vastgehouden. Bon appetit!

MEER TRENDCOLLECTIE INSPIRATIE

Wil je meer inspiratie hoe je de stijltrend Traditional Sentiment kan introduceren met de hulp van bloemen? Bekijk het boeketrecept met cymbidium, de DIY florale ministeck, de DIY badzout met bloemenmonoboeketten met impact en boeketten voor op je nachtkastje.

Volg je ons al op social media? Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.