Dit heb je nodig (voor 6-8 personen)
- 4 eiwitten
- 300 gram kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- 2-3 eetlepels lemon curd (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 500 gram verse bosvruchten
- 150 ml water
- Eetbare bloemen* zoals viooltjes
- Half bosje munt
- Poedersuiker
- Bakblik
- Bakpapier
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 100 graden. Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf en voeg 200 gram van de suiker al roerende toe. Als het goed is worden de eiwitten nu mooi stijf, lobbig en kleuren ze bijna parelmoer. De meringue is klaar wanneer je de kom op z’n kop kan houden, zonder dat er iets uitvalt. Spreid de meringue uit op een met bakpapier bekleed bakblik en “droog” dit ongeveer 3-5 uur in de voorverwarmde oven.
Klop de slagroom lobbig (iets dikker dan yoghurt, maar dunner dan slagroom) en roer hier voorzichtig de losgeroerde lemon curd door. Is de room te stijf geworden? Voeg dan een beetje yoghurt naar smaak toe.
Maak muntsiroop door 100 gram suiker in het resterende water op te lossen op middelhoog vuur. Meng hier gelijk de blaadjes munt (eventueel verscheurd) door en laat dit even trekken. Het hoeft niet te koken. Zorg dat de meringue en siroop volledig zijn afgekoeld wanneer je begint met de opbouw van de pavlova.
Pel het bakpapier van de meringue en leg op een mooie grote schaal. Drapeer hier de slagroom op, de eetbare bloemen en besprenkel met een paar (echt oppassen) theelepeltjes van de muntsiroop. Serveer met poedersuiker en eventueel een paar kleine blaadjes munt.
meer Midseason inspiratie
Meer inspiratie nodig voor florale recepten? Ontdek dan deze regendruppel cakejes, een kaastaart gedecoreerd met eetbare bloemen en spannende mocktails met bloemenijs. Volg je ons al op social media? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest.
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.