Dit heb je nodig (20-30 stuks)
- 200 g ongezouten, gepelde pistachenootjes
- 200 g poedersuiker + 4-5 el extra
- 1 el (bio)citroenrasp
- 1/2-1 el oranjebloesemwater
- 200 g amandelmeel
- 1-2 el bietensap
- Rozenwater
- Eventueel: amandelolie en sumak
- Kleine keukenmachine
- Gekarteld uitsteekvormpje in de vorm van een bloem
Zo maak je het
Voor het pistachemarsepein maal je de pistachenootjes in een kleine keukenmachine met het citroenrasp, 4-5 el poedersuiker en een paar druppels oranjebloesemwater tot een zachte 'marsepein'. Zorg ervoor dat het mengsel heel fijn is. Voeg eventueel 1 el arachide-olie of pistache-olie toe als het te droog is. Vorm stevige bolletjes van het mengsel en halveer ze met een scherp mes.
Dan nu het amandelmarsepein: meng in de keukenmachine het amandelmeel met de poedersuiker tot een heel fijn meel. Voeg het bietensap en 1-2 tl rozenwater naar smaak toe en meng snel tot een zachte marsepein. Voeg 1 tl amandelolie toe als het te droog is.
Verdeel de amandelmarsepein in bolletjes, rol ze uit - dat gaat makkelijker tussen twee vellen bakpapier - en steek er met het uitsteekvormpje bloemen uit. Leg op elk bloemetje een half bolletje pistachemarsepein en bestrooi met poedersuiker, eventueel gemengd met wat sumak. Decoreer de friandise met prachtige anjers en serveer er een kopje thee bij. Hallo zoete inval, kom maar binnen in mijn hart.
Heb je het recept liever geprint op je aanrecht liggen? Download 'm dan hier.
* Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.