Kokosnootijs met stukjes roos en kardemomcrumble
Dit ijskoude dessert krijgt niet eens de tijd om te smelten! Er gaat niet veel boven huisgemaakt ijs. Helemaal niet als het huisgemaakt kokosijs met stukjes gedroogde roosblaadjes* is. Om het nóg smakelijker te maken, besprenkel je het geheel met een crumble van kardemom, die gemaakt is van havermout. Begint het water je al in de mond te lopen?
Het volledige recept vind je op Callmecupcake.
Kokos en framboos bar met gedroogde rozenblaadjes
Heerlijk smullen na het eten. Maar evengoed ook ervoor of tijdens! Deze stevige bites zijn een smakelijke opstapeling van kokosnoot, framboos, pure chocolade en gedroogde rozenblaadjes*. Wat zo fijn is aan bars, is dat je ze gemakkelijk mee kunt nemen. Voor een zoete traktatie onderweg of als verrassing voor je bestie. En het recept is veel gemakkelijker dan je zou denken!
Het volledige recept vind je op Nirvanacakery.
Smullen met de roos
De roos is naast bijzonder oogstrelend ook een zeer geliefd ingrediënt voor in de keuken. Al eerder schreven we over gesuikerde rozenblaadjes, romantische rozenpunch of onze variant op rocky road. We krijgen niet genoeg van de roos!
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.