Boodschappenlijstje
Voor 4 personen
- 8 courgettebloemen
- ½ mozzarella bol, in stukjes gesneden
- 4 ansjovisfilet, doormidden gesneden, zodat je 8 stukjes hebt
- 8 blaadjes basilicum
- 1 liter arachideolie
- 100 g bloem
- 1 el maizena
- 200 ml mineraalwater koolzuurhoudend, ijskoud
- 3 ijsblokjes
Aan de slag
Open voorzichtig de bloem van de courgettebloemen en haal de stampers eruit. Vul de courgettebloem met mozzarella, ansjovis en basilicum en draai het bovenste gedeelte van de bloem dicht. Doe dit ook met de andere courgettebloemen.
Verhit de olie in een wok of pan met dikke bodem tot 180 °C. Doe de bloem, maizena en wat zout in een schaal en roer er met een garde het mineraalwater en de ijsblokjes door. Er mogen nog wat klontjes in het beslag zitten. Haal de courgettebloemen door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak ze in kleine porties in enkele minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en je kunt ze direct serveren.
Eet lekker!
Tip! Wij hebben courgettebloemen gebruikt in dit gerecht. De volgende bloemen kun je ook frituren: bloemen van de bieslookplant, bloemen van een pompoen, bloemen van een vlier, witte lelie, witte klaver, pinksterbloem.
Let op: niet alle bloemen zijn eetbaar, en sommige, zijn zelfs giftig. Als je er geen verstand van hebt, raadpleeg dan eerst een betrouwbare bron. Eetbare bloemen zijn namelijk op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.
Zomerse tips
Op zoek naar meer zomerse tips met bloemen? Neem dan vooral eens een kijkje in het speciale Zomer dossier.
Bord wit - &Klevering, Onderbord paars - Zuperzozial, Bestek - Zara Home, Witte kom - &Klevering, Uitlekbakje lichtgeel - Privébezit, Schotel met bloemen - Zara Home.