Benodigdheden
-
Scherp mes
-
Meloen
-
Ananas
-
Kokosnoot
-
Zaagje
-
Lepel
-
Bankschroef of iets anders om de kokosnoot mee vast te zetten
-
Potjes om je plant of bloemen mee te beschermen van het fruit
-
Extra fruit en palmblad ter decoratie, bijvoorbeeld drakenfruit, citroen en extra kokosnoten
Aan de slag met de meloen en ananas
Snijd de kop van de meloen en ananas af en maak een rondje in het vruchtvlees - zo groot als het glas of potje dat je erin wilt hebben. Het vruchtvlees kun je het makkelijkst verwijderen door er met je mes een klein rastertje in te snijden. Bijvoorbeeld vier keer verticaal en vier keer horizontaal. Verwijder het overschot aan vruchtvlees met een lepel. Zo creëer je ruimte voor het glaasje en heb je zelf een lekkere snack. Plaats het potje of glaasje in de ananas en meloen. Zet je plant of bloem erin. Klaar!
Aan de slag met de kokosnoot
Zet de kokosnoot in de bankschroef. Zaag het topje van de kokosnoot af. Schraap het witte kokos aan de binnenkant weg, zodat je glaasje erin past.
Zaag of schuur een klein plakje aan de onderkant van de kokosnoot af zodat hij goed stevig staat. Zet je bloemen erin.
Tafeltje dekje
Zet alle fruitvazen op een rij en decoreer met wat vers fruit. Leg nonchalant wat palmblad neer en je zomerfeest kan beginnen!
Goed om te weten: bloemen verwelken sneller met fruit in de buurt. Genieten van deze kleurrijke kunstwerken doe je dus kort, maar krachtig!
Boeketjes in het fruit
Kokosnoot links: lelie, eremunus, anthurium, palmblad, witte eucharis
Ananas links: bananenplant
Watermeloen: anthurium, anjer, monarda, kalanchoë, umbrella varen
Ananas rechts: curcuma slam splash
Kokosnoot rechts: gerbera, anjer, clemantis, delphinium valkyrie