Bloemen & chocola: de perfecte combi!

Je hoeft niet meer te kiezen tussen bloemen of chocola. In deze reep van Artisan du Chocolat zitten beide geluksbrengers.

Het experiment

De van origine Ierse chocolatier Gerard Coleman experimenteert in zijn productie-atelier in Kent met de meest delicate ingrediënten. Geïnspireerd door de Middeleeuwen, waarin anjers al populaire bloemen waren in kruidentuinen, experimenteerde hij met verschillende combinaties. Uiteindelijk ontstond de ‘Carnation & Orange Milk Bar’.

Perfecte balans

Van speciale, eetbare* anjer-bloemetjes wordt sterk geconcentreerd en gedestilleerd water gemaakt. Je kunt het een beetje vergelijken met het proces van parfum maken. Toevoeging van dit concentraat aan de chocolade zorgt ervoor dat er een perfecte balans ontstaat tussen het exotische en kruidige van de anjer, de bitterheid van de sinaasappel en het zoete van de melkchocolade. Een echte ‘fusion’ reep dus! 

Trek gekregen? De Carnation & Orange Milk Bar is online te bestellen bij Artisan du Chocolat

 

 

*Let op: Eetbare bloemen zijn op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.